Farmafamilie Van Rompay trekt naar Brusselse beurs

Het Luikse farmabedrijf Hyloris, gesticht door Stijn Van Rompay, trekt naar de beurs van Brussel. Dat maakte het bedrijf bekend in een persbericht. Stijn is de zoon van Leon Van Rompay, destijds de grondlegger van het bedrijf Docpharma.

Hyloris vertrekt voor de ontwikkeling van zijn producten van reeds bestaande geneesmiddelen. Het ziet ‘significante opportuniteiten’ voor de ontwikkeling van eigen producten die ‘duidelijke voordelen kunnen bieden ten opzichte van de huidige alternatieven’, zegt topman en medeoprichter Stijn Van Rompay.

Stijn Van Rompay, de stichter-CEO van Hyloris

Het gaat om de eerste beursgang dit jaar op Euronext Brussel. ‘De beursgang moet ons de nodige middelen verschaffen voor de financiering van de ontwikkeling van onze bestaande portfolio van kandidaat-producten, en voor de uitbouw van commerciële infrastructuur in de Verenigde Staten voor onze cardiovasculaire portfolio’, aldus Van Rompay.

De beursgang moet ook de verdere expansie van de portfolio in de komende jaren ondersteunen. Volgens de krant De Tijd wil Hyloris 50 miljoen euro ophalen met de beursgang.

Meer