Familie-Desimpel verkoopt Wellingtonrenbaan in Oostende

De bekende West-Vlaamse ondernemersfamilie Desimpel verkoopt de meerderheid van het bedrijf achter de Wellingtonrenbaan aan het evenementenbureau Eventor en bookmaker Bingoal.

De familie Orlans, die via Eventor al sinds 2011 events als Oostende Koerse organiseert op de renbaan, neemt samen met Bingoal 51 procent van de aandelen over in de Koninklijke Renvereniging Oostende (KRO), de uitbater en mede-eigenaar van de Wellington Hippodroom.

Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt. Het dagelijks beheer komt in handen van Olivier Orlans en zijn vrouw Kim Van Vaerenbergh. De familie-Desimpel blijft wel op post als minderheidsaandeelhouder en afscheidnemend voorzitter Christophe Desimpel blijft aan als bestuurder.

WK Veldrijden

De nieuwe hoofdaandeelhouders makenal stevige plannen voor 2021 met onder meer het WK Veldrijden, het EK voetbal op groot scherm, Oostende Koerse én ook eigen producties. Het WK Veldrijden op 30 en 31 januari 2021 zal wel nog zonder publiek plaatsvinden.

De Wellington Hippodroom, gebouwd in 1883 in Belle Epoquestijl, is één van de parels van de Belgische kust. In 1997, vlak nadat wijlen Aimé Desimpel het familiebedrijf Steenbakkerijen Desimpel had verkocht en de meerderheid van de aandelen van de KRO in handen had gekregen, was het een monument in verval. Dankzij Aimé en zijn vier kinderen werd de beroemde Oostendse renbaan nieuw leven ingeblazen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20