FaceTime komt na 10 jaar naar Android en Windows, maar… zonder app

Het jaarlijkse ontwikkelaarscongres WWDC van Apple vond maandag plaats. Op de bijeenkomst werd een reeks nieuwtjes aangekondigd: een nieuwe iOS, verbeterde apps en nieuwe functies. Maar een daarvan is van toepassing voor alle gebruikers, of die nu fan zijn van Apple of van Android. 

Apple kondigde maandag aan dat het FaceTime beschikbaar zal maken voor Android en Windows. De videobel-app is al sinds 2011 terug te vinden op Apple-producten, maar het bleef een exclusief product. Een vriend facetimen met een Android-smartphone, dat kon niet. 

En gezien de razendsnelle opkomst van videobel-apps heeft Apple geen andere keuze dan zijn software open te stellen voor andere besturingssystemen. Binnenkort zal het dus mogelijk zijn om een FaceTime-gesprek te voeren op een Android-telefoon of een Windows-computer. Maar Apple legt beperkingen op: er komt geen app.

Browser

Met de nieuwe FaceTime zal u binnenkort vergaderingen van tevoren kunnen organiseren en een link naar het gesprek kunnen maken. Deze link kan worden geopend in de FaceTime-app voor degenen die een iPhone, iPod of iPad hebben. Android- of Windows-gebruikers daarentegen zullen het in een browser moeten openen.

Een gesprek beginnen vanuit de browser zal echter niet mogelijk zijn. Alleen gebruikers met een Apple-toestel kunnen dus het gesprek aangaan. Dat kan handig zijn als bijvoorbeeld uw hele gezin Apple gebruikt en u de enige bent met een Android-toestel. Het maakt wel dat FaceTime minder geschikt is voor bedrijven of een groep vrienden met verschillende smartphonemerken.

Verbeterde kwaliteit

Daarnaast zullen FaceTime-gebruikers merken dat de gesprekskwaliteit van de app is verbeterd. Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om gebruik te maken van de ‘spatial audio support’, waardoor het lijkt alsof de beller zich in dezelfde ruimte bevindt. Er komt ook een functie om omgevingsgeluid uit te filteren en alleen de stem van de spreker op te nemen.

Wat het visuele aspect betreft, zal de portretmodus ervoor zorgen dat de achtergrond onscherp wordt gemaakt waardoor gebruikers scherp in beeld blijven.

(lb)

Meer