Facebook zet in op winkelen via video

Het techbedrijf koopt de start-up Packagd, die zich specialiseert in videoshopping. De bedoeling is dat u iets kan kopen meteen vanuit een livevideo die u bekijkt. Dat meldt het persagentschap Bloomberg.

De technologie zou geïntegreerd worden in de marktplaats van Facebook, de tweedehandsmarkt van het sociale netwerk. Hoe het exact in zijn werk zal gaan, is nog niet duidelijk, maar het team van Packagd werkt momenteel aan een project om het liveshoppen mogelijk te maken.

Een woordvoerster van Facebook bevestigt de inspanningen. ‘Zoals we eerder al aankondigden, zoeken we naar manieren om kopers makkelijk vragen te laten stellen en bestellingen te laten plaatsen in een live video-uitzending’, klinkt het.

Vijf werknemers

Packagd werd twee jaar geleden opgericht door Eric Feng, een voormalige partner van de durfkapitalist Kleiner Perkins Caulfield & Byers. Het team bestaat uit vijf personen en was voordien bezig met winkeltechnologie voor YouTube-video’s.

Liveshopping wordt steeds populairder, vooral in China. De e-commercegigant Alibaba maakte het een belangrijk element van zijn populaire Single’s Day dit jaar. De societyster Kim Kardashian kondigde via livestream een nieuw parfum aan en kijkers konden dat meteen ter plekke kopen.

Instagram

Facebook probeert al jaren zonder veel succes de e-commercemarkt te betreden. Buiten de marktplaats, die na drie jaar al 1 miljoen gebruikers telt, is dat nog niet echt van de grond gekomen. Daar probeert het bedrijf nu dus verandering in te krijgen.

Ook Instagram, dat eigendom is van Facebook, laat zijn gebruikers sinds kort toe om rechtstreeks vanop de pagina van een merk iets te kopen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20