Facebook lanceert zijn Clubhouse-concurrent Live Audio Rooms in de VS

Facebook heeft meer details bekendgemaakt over Live Audio Rooms, hun Clubhouse-kloon die in de komende weken in de Verenigde Staten en later ook bij ons gelanceerd zal worden. De optie zal iedereen de mogelijkheid geven om mee te luisteren en deel te nemen aan livegesprekken met publieke figuren, experts en anderen over onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent.

In het nieuws: Twee maanden na het bericht van Facebook over Live Audio Rooms heeft het bedrijf meer informatie bekend gemaakt over hun plannen daarrond. De functie, die overduidelijk geïnspireerd is op de populaire applicatie Clubhouse, wordt de komende weken uitgerold in de Verenigde Staten.

Wat zijn Live Audio Rooms?

  • Live Audio Rooms op Facebook zijn een soort publieke lezingen of meetings over diverse onderwerpen. Ze kunnen georganiseerd worden door publieke figuren of door Facebook Groepen.
  • Publieke figuren die een Live Audio Room organiseren kunnen vrienden, volgers, geverifieerde publieke figuren of andere luisteraars in een kamer uitnodigen als sprekers. De gastheer of -vrouw kiest zelf op voorhand of tijdens het gesprek wie de sprekers zijn. In totaal kunnen er maximaal 50 sprekers zijn. Op het aantal luisteraars staat geen limiet.
  • In Groepen zijn het beheerders die die Live Audio Rooms kunnen maken en kunnen beslissen wie de sprekers zijn. In openbare groepen kan iedereen luisteren, in privégroepen is dat enkel mogelijk voor leden van de groep.
  • Live Audio Rooms kunnen ook gebruikt worden als charity event want je kan als organisator een non-profitorganisatie of inzamelingsactie selecteren waar luisteren aan kunnen doneren tijdens het gesprek.
  • De manier waarop Facebookgebruikers op de hoogte zullen zijn van welke Live Audio Rooms er wanneer doorgaan, is gelijkaardig aan de manier waarop je nu evenementen ziet op Facebook. Je kan ze tegenkomen in je News Feed of in je notificaties als één van je vrienden deelneemt. Ook kan je een herinnering instellen om een melding te krijgen eens een gesprek start.
  • Tijdens Live Audio Rooms kan je met de functie “raise a hand” verzoeken om iets te mogen zeggen. Je kan ook ‘Stars’ kopen om zo de sprekers te steunen. Door dat te doen, kom je virtueel op de eerste rij zitten en zullen de sprekers je dus sneller opmerken.
  • Facebook lanceert de komende weken Live Audio Rooms in de Verenigde Staten met enkele bekende sprekers. Het gaat onder andere om muzikanten TOKiMONSTA en Reggie Watts, gamer Omareloff, NFL-speler Russell Wilson, social entrepreneur Amanda Nguyen en Tina Knowles, zakenvrouw en moeder van. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie in ons land beschikbaar zal zijn.
Meer
Lees meer...
Markten
BEL20