Facebook-app voor iPhone kampt met bug die camera ongevraagd activeert

De Facebook-app voor iPhone zet sinds de laatste update de camera aan zonder dat dat de bedoeling is.

Facebook krijgt opnieuw vragen over privacymisbruik nu verschillende media aantonen dat de Facebook-app voor iPhone uit zichzelf de camera aanschakelt. De eerste melding kwam via Twitteraar Joshua Maddux, maar enkele gespecialiseerde websites bevestigen dat de bug bestaat.

Bug in facebookfeed

De bug zorgt ervoor dat de camera aanslaat op de achtergrond terwijl de gebruiker door een Facebookfeed scrollt. Vermoedelijk heeft dat te maken met de Facebook Story-modus, waar een camerafunctie aan verbonden is. Vervelend, want zo zou u in theorie foto’s kunnen nemen en ze online zetten zonder dat u dat weet.

Enkele gebruikers die de bug detecteerden, ontdekten dat de camera pas werkt als u van portretmodus naar landschapsmodus gaat. Niet iedereen met een iPhone heeft hetzelfde probleem, de bug is enkel zichtbaar in de laatste versie van iOS 13.

Het is wel bijzonder slecht nieuws voor Facebook, dat er de laatste jaren alles aan doet om zijn gebruikers ervan te verzekeren dat hun gegevens veilig zijn op het sociale medium.

Geen probleem volgens Facebook

Facebook reageerde al op de bug, in een mededeling stelt het medium dat een update op 8 november ‘een bug bevat’. ‘Daardoor opende de app per ongeluk de camera zodra gebruikers op een foto in hun tijdlijn klikten’, klinkt het.

Er zou volgens Facebook geen bewijs zijn van per ongeluk geüploade foto’s of video’s. Wanneer er een update komt, is nog niet bekend.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20