Fabriek van Ferrari in Maranello krijgt een derde productielijn

De Italiaanse autofabrikant Ferrari koestert plannen om zijn historische fabriek van Maranello, in de buurt van de Noord-Italiaanse stad Modena, uit te breiden. Die operatie zou kaderen in de strategie die Ferrari rond de bouw van wagens met elektrische motoren binnenkort zal ontvouwen. Dat hebben een aantal bronnen bij Ferrari gezegd.

De fabriek van Maranello zou door de nieuwe investering een derde productielijn krijgen. Dat complex zou volledig voor de bouw van elektrische wagens worden ingericht.

Onderzoekscentrum

In de nieuwe site zou zowel op de productie van volledig elektrische wagens als hybride modellen worden gemikt. De site zou daarnaast ook een centrum voor onderzoek en ontwikkeling omvatten. Daar zou naar innovatieve oplossingen op het gebied van batterijen voor elektrische wagens worden gezocht.

Het persbureau Bloomberg meldde dat Ferrari in de buurt van zijn fabriek in Maranello een aantal terreinen heeft aangekocht. Die uitbreiding zou de nodige ruimte moeten creëren die voor de bouw van een derde productielijn noodzakelijk is.

Verwacht wordt trouwens dat Benedetto Vigna, chief executive van Ferrari, op de aankomende beleggersdag de plannen van de Italiaanse autobouwer rond elektrische aandrijving voor de volgende jaren bekend zal maken.

Digitale cockpit

Benedetto Vigna nam eerder dit jaar de leiding over Ferrari over van Louis Camilleri. Op dat ogenblik kon Ferrari zich moeilijk als een voorloper in de transitie naar de elektrische mobiliteit noemen. Onder Camilleri kreeg die technologie alvast zeker geen prioriteit.

Van Vigna, die door Ferrari weggehaald werd bij het elektronicaconcern STMicroelectronic, werd echter verwacht dat hij een strategie voor de overstap naar elektrische motoren zou ontwikkelen. Verwacht wordt dat Ferrari over drie jaar zijn eerste volledig elektrische wagen op de markt zal brengen.

Waarnemers merken op dat de komst van Vigna bij Ferrari al tot een aantal organisatorische herstructureringen hebben geleid. Een aantal hogere functies vulde de topman in met kaderleden die voordien eveneens bij STMicroelectronic aan de slag waren geweest.

Daarnaast sloot Ferrari ook een samenwerking met chipfabrikant Qualcomm. Die collaboratie moet realiseren in het ontwerp van een aantal digitale cockpits voor de modellen van de Italiaanse constructeur.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20