Expertengroep wil regel van vier voor bezoek aanpassen

Erika Vlieghe, die de expertencommissie voorzit die de overheid adviseert over de uitweg uit de coronacrisis, geeft aan dat ze de regel van vier wil aanpassen op de volgende Veiligheidsraad. Dat meldt ze aan de openbare omroep.

‘We gaan nog altijd onze contacten moeten beperken, maar misschien op een andere manier en minder dwangmatig met dat getal vier’ aldus Vlieghe.

De professor infectieziekten zeg dat de expertencommissie het advies over die bezoekregel wil aanpassen. De algemene regel van vier personen, die altijd dezelfde moeten zijn en niet deel mogen uitmaken van een andere bubbel is volgens Vlieghe niet langer houdbaar.

‘Het systeem stoot op zijn limieten’, zegt ze. Vanaf 10 mei mogen we voor opnieuw bezoek ontvangen, elke gezin mocht contact hebben met vier personen met wie ze niet samenwonen. Maar de strenge voorwaarden verbonden aan dat bezoek zorgden van in het begin voor verwarring.

Het concept van de bubbels, dus om zo weinig mogelijk huishoudens met elkaar in contact te brengen, blijft wel belangrijk aldus Vlieghe. Fysiek afstand houden en de hygiënemaatregelen blijven ook een essentieel onderdeel van elk bezoek.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20