Ex-burgemeester van Aalst Ilse Uyttersprot vermoord teruggevonden

Ilse Uyttersprot (CD&V), schepen en voormalig burgemeester van Aalst, werd dinsdag vermoord teruggevonden in de Meuleschettestraat in Aalst. Dat meldt huidig burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

D’Haese reageert met ongeloof, maar zegt dat een verdachte zich aangegeven heeft bij de politie.

‘Met ontzetting en ongeloof verneem ik zopas het overlijden van Ilse Uyttersprot in dramatische omstandigheden. Bij het horen van het nieuws stond ik aan de grond genageld’, zegt hij in een mededeling. ‘Ik verneem dat de dader zich zou hebben aangegeven, maar de precieze omstandigheden worden door politie en parket de komende uren verder onderzocht.’

‘Mijn gedachten gaan in de eerste plaats naar de twee kinderen van Ilse en haar naaste familieleden. Zij zullen de komende weken en maanden alle steun kunnen gebruiken. Niemand verdient het om op deze jonge leeftijd een moeder te verliezen. Niemand mag zo jong sterven. Ik hoop dat de omstandigheden snel worden uitgeklaard en dat de dader passend wordt gestraft. Namens het ganse stadsbestuur en mezelf bied ik de familie en vrienden van Ilse onze gevoelens van medeleven aan. Ik wens hen oprecht veel sterkte toe.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20