Evergrande verkoopt belang in internetbedrijf om 273 miljoen dollar op te halen

De Chinese vastgoedgigant Evergrande blijft zoeken naar manieren om extra geld op te halen om de immense schuldenberg van 300 miljard dollar te financieren. Het bedrijf staat op het punt zijn aandelen in het internetbedrijf HengTen Networks van de hand te doen. Die verkoop moet 273 miljoen dollar in het laatje brengen. Dat melden onder meer CNBC en Bloomberg.

Evergrande heeft de afgelopen maanden meermaals een wanbetaling op het nippertje kunnen voorkomen. Het bedrijf heeft verschillende keren een betaling gemist, waarna een een aflossingsvrije periode van 30 dagen volgde. Tot nu toe kon Evergrande altijd binnen die tijdspanne het verschuldigde kapitaal terugbetalen.

273 miljoen dollar

Desalniettemin zal het bedrijf de komende maanden nog heel wat schulden moeten afbetalen. Evergrande zit immers op een schuldenberg van 300 miljard dollar. De Chinese autoriteiten hebben onlangs nog aan Hui Ka Yan, de voorzitter van de vastgoedontwikkelaar, gevraagd om een deel van zijn persoonlijk fortuin te gebruiken om de schulden te financieren. Ka Yan heeft onder meer enkele woningen in onderpand gegeven aan Chinese banken om wat extra kapitaal op te halen.

De verkoop van aandelen in HengTen Networks is de jongste poging van Evergrande om extra geld op te halen. Die verkoopsdeal zou volgens een document dat CNBC kon inkijken zo’n 273 miljoen dollar waard zijn. Daarvan moet 20 procent, oftewel 54,5 miljoen dollar, binnen de vijf dagen uitbetaald worden en de rest binnen twee maanden.

Negatieve impact op aandelenkoers Evergrande

De ontwikkelaar zei woensdag een overeenkomst te hebben bereikt om ongeveer 1,66 miljard aandelen van HengTen Networks te verkopen aan Allied Resources Investment Holdings voor 0,16 dollar per stuk. Dat is ongeveer 24 procent onder de slotkoers van woensdag.

Evergrande verloor donderdag bij de opening van de Hongkongse beurs tot 0,71 procent en het aandeel van HengTen Networks steeg maar liefst 10,65 procent. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20