Europese werknemers Twitter geconfronteerd met prijzige uitdaging: Dublins krappe huizenmarkt

Het Europese hoofdkwartier van Twitter bevindt zich in de Ierse hoofdstad Dublin, waar huizenprijzen hoge toppen scheren.

Waarom is dit belangrijk?

Elon Musk wil dat werknemers van Twitter opnieuw naar kantoor gaan. Nochtans werd werken van thuis sinds de COVID-pandemie voor vele grotendeels een gewoonte. Verhuizen naar een nieuwe locatie om op kantoor op te dagen, is vandaag dan ook geen vanzelfsprekendheid.

Ingezoomd: De huizenprijzen in Dublin zijn hoger dan in 2007, vlak voor het land getroffen werd door een heftige bankencrisis.

  • Er werkten in het Twitter-bolwerk in Dublin ongeveer 500 werknemers. Daarvan blijft, na de ontslagrondes bij Twitter, op dit moment maar een derde van over, weet Bloomberg.
  • Zij moeten zorgen dat ze elke dag aanwezig zijn op kantoor in Dublin. De hoofdstad worstelt echter met een huisvestingscrisis dankzij een tekort aan nieuwe woonsten en een uittocht van priv
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.