Europese Unie heeft dit jaar 50 procent meer nieuwe zonnepanelen geïnstalleerd

In de Europese Unie werd dit jaar 41,4 gigawatt nieuwe energie aan zonnekracht geïnstalleerd. Dat betekende een stijging met bijna 50 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van sectororganisatie SolarPower Europe. In één jaar tijd is de capaciteit van de Europese Unie om elektriciteit op te wekken uit deze hernieuwbare bron met 25 procent toegenomen.

Waarom is dit belangrijk?

De Europese Unie heeft dit jaar een absoluut recordvolume aan nieuwe zonne-energie geïnstalleerd. Met een capaciteit van 41,4 gigawatt kunnen 12,4 miljoen woningen van elektriciteit worden voorzien. Tegenover vorig jaar, toen 28,1 gigawatt aan nieuwe zonnepanelen werden geïnstalleerd, is er sprake van een stijging met 47 procent.

Cijfers spreken boekdelen: "De cijfers laten aan duidelijkheid niets te wensen over”, betoogt Walburga Hemetsberger, chief executive van SolarPower Europe.

  • “In een periode waarin het klimaat en de energievoorziening met een crisis worden geconfronteerd, biedt zonne-energie een cruciale reddingslijn. Geen enkele andere energiebron laat een even snelle en betrouwbare groei registreren als zonne-energie.”
  • Er wordt benadrukt dat de groei van de zonne-energie ook geen tekenen van ver
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.