Europese techindustrie ziet 400 miljard dollar aan waarde verdampen

Steeds meer buitenlandse investeerders trekken zich terug uit de Europese technologiesector.

Waarom is dit belangrijk?

2022 is een moeilijk jaar voor de Europese tech-industrie. Nu de tsunami van goedkoop geld is gaan liggen, worden overgewaardeerde techbedrijven met de realiteit geconfronteerd. Inflatie, de geopolitieke spanningen op het Continent en renteverhogingen doen de rest.

In het nieuws: De gecombineerde waarde van alle publieke en private Europese technologiebedrijven is in 2022 gedaald tot 2.700 miljard dollar. Eind 2021 was dat nog 3.100 miljard dollar, staat te lezen in het jaarlijkse “State of European Tech”-rapport van Atomico, dat cijfers verzamelt in 41 landen. Een daling met ruim 400 miljard dollar, dus.

  • Voormelde factoren zetten investeerders ertoe aan hun posities in verlieslatende technologiebedrijven te herbekijken. Zij berekenen de waard
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.