Europese marktleider in smartphonereparatie fuseert met Belgische Helpix

De Franse reparatieketen voor smartphones Save fusioneert met haar Belgische rivaal Helpix. Het wordt daarmee het grootste winkelnetwerk in ons land dat tablets en smartphones herstelt. 

Save, de Europese marktleider in smartphone- en tabletreparatie, is sinds februari vorig jaar actief in België. Maar met de fusie wil Save, dat 230 winkels heeft over het hele continent, naar eigen zeggen zijn snelle groei in ons land voortzetten. Helpix herstelt sinds 2011 smartphones en tablets van Apple, Huawei en Samsung in een tiental winkels in Brussel en over de taalgrens.

De twee bedrijven voegen nu hun activiteiten samen onder noemer Save, met meer dan zeventien verkoop- en herstelpunten, ook in Vlaanderen. Elke Belg moet binnen 25 kilometer van zijn woning toegang hebben tot een reparatiepunt, klinkt het. Ook belooft Save een herstelling in minder dan 40 minuten en een garantie van een jaar.

360 graden service

“Dankzij de combinatie van onze twee bedrijven kunnen we ons distributienetwerk in België uitbreiden en een 360 graden service aanbieden rond de levenscyclus van een mobiel toestel: herstellen, beschermen, vervangen en recycleren”, zegt Frédéric Loriers, CEO van Save in België. “De klant blijft centraal staan in onze strategie en we zullen in elke winkel steeds dezelfde ervaring, hetzelfde aanbod en dezelfde kwaliteit van dienstverlening bieden.”

Nicolas Henroz, algemeen directeur van Helpix, voegt eraan toe: “Door onze krachten te bundelen met Save kunnen we nog beter inspelen op de behoeften en verwachtingen van onze klanten, terwijl we toch lokale en nabije winkels blijven”.

3 miljoen smartphones per jaar

In een interview met L’Echo merkt Loriers nog op dat er in België jaarlijks bijna 3 miljoen smartphones over de toonbank gaan en dat ze na ongeveer 18 maanden worden vervangen. “Dit vertegenwoordigt een aanzienlijke hoeveelheid smartphones die over het algemeen niet meer in gebruik zijn, simpelweg omdat de eigenaar de nieuwste versie wil, of omdat hij beschadigd of kapot is.” (lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20