Europese beurzen starten week met winsten

De Europese beurzen noteren omstreeks 10 uur winsten, gaande van 0,3 procent in Amsterdam tot net geen 1 procent in Londen. De Bel20 doet er 0,7 procent bij.

Vooral de grootbanken duwen de Bel20 hoger, want KBC wint 1,9 procent en ING 1,8 procent. Verhogingen van de koersdoelen liggen hier ten gronde. Befimmo verliest dan weer 0,3 procent na de verkoop van de Blue Tower in de Brusselse Louizawijk. Er wordt een erfpachtrecht van 99 jaar toegekend voor een bedrag van 112 miljoen euro.

In Amsterdam gaat BAM 0,5 procent hoger. De banken van de Nederlandse aannemer zijn welwillend over bepaalde schulden. In maart had BAM een kredietlijn van 400 miljoen euro opgenomen, hoewel de resultaten in de verkeerde richting gingen. Er bestond een dreiging dat de schuldconvenanten (de afspraken over de lening, red.) gebroken zouden worden, en daarom komt er een vrijstelling van één jaar.

Nog op het Damrak verliest Prosus 3,1 procent. De Zuid-Afrikaanse technologie-investeerder volgt daarmee het voorbeeld van Tencent, maandagochtend op de beurs van Hongkong.Prosus bezit 31 procent van de de Chinese e-commercereus. Vrijdag kelderde het aandeel ook al, toen de Amerikaanse president Trump aangaf dat hij beperkingen wil voor WeChat, het voornaamste product van Tencent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20