Europese beurzen staan op de rem

De Europese beurzen staan donderdagochtend op licht verlies. Beleggers reageren slecht op de berichten dat het coronavirus op sommige plaatsen weer de kop opsteekt.

In Brussel verliezen Care Property Invest en Shurgard respectievelijk 0,85 procent en 0,67 procent. De eerste koopt een woonzorgcentrum in Lier dat nog gebouwd moet worden. De laatste krijgt een bouwvergunning voor een opslagruimte in Lichtenberg, nabij Berlijn. Dat wordt dan de zesde vestiging in de Duitse hoofdstad.

Kotenbouwer Xior richt met vastgoedontwikkelaar Life een ‘XL Fund’ op en wint daarop 1,3 procent. Het fonds koopt zes studentenverblijven in België en Nederland voor 155 miljoen euro. De portefeuille van Xior groeit zo tot 1,8 miljard euro. ‘Xior promoveert zich alweer tot de SpaceX van de Brusselse beurs’, laat KBC-econoom Tom Simonts weten op Twitter.

In Frankfurt gaat Zalando 5 procent hoger. De webwinkel rekent dit kwartaal op een forse groei van de brutowinst, als gevolg van de coronacrisis. Die zorgde voor een verhoogde interesse in online shoppen. Volgens eigen schattingen ziet Zalando de omzet met 16 procent aangroeien, wat ‘aanzienlijk’ hoger is dan analisten vooropstellen.

Tot slot is er nog nieuws te melden over de Britse supermarktketen Tesco. Die verkoopt 301 Poolse vestigingen voor 183 miljoen euro aan de Deense Salling Group. Tesco denkt meer potentieel te halen uit de Tsjechische, Slovaakse en Hongaarse markten, waar het ook actief is. Het aandeel wint 0,5 procent op de Londense beurs.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20