Europese beurzen sluiten handelsdag nipt in het groen af

De Europese beurzen hebben de handelsdag afgesloten met bescheiden winsten. De Bel20 moest wel een klein beetje terrein prijsgeven.

De Bel20 heeft de beursdag afgesloten met 0,1 procent verlies. Toch was er één opvallende winnaar in de Belgische sterindex.

Klappen voor Barco en Kinepolis

De grootwarenhuisketen Colruy eindigde op het hoogste peil sinds eind oktober. Het aandeel ging er 5,7 procent op vooruit. Er is niet meteen een rechtstreekse verklaring voor de plotse opmars van het aandeel.

Barco en Kinepolis moesten terrein prijsgeven. Het aandeel van Barco zakte met 2,6 procent en dat van Kinepolis met 2,5 procent nadat Netflix heeft aangekondigd dat het 70 eigen filmproducties lanceert.

Het aandeel van IBA won 4,6 procent nadat de protontherapiespecialist de aandeleninkoop heeft afgetrapt.

Overname Carrefour

Elders in Europa gingen de aandelen lichtjes hoger. De Eurostoxx won 0,2 procent.

In Frankrijk ging het aandeel van de grootwarenhuisketen Carrefour er 13,5 procent op vooruit. De Canadese supermarktketen Couche-Tard wil Carrefour overnemen. Couche-Tard heeft woensdagnamiddag een bod uitgebracht van 20 euro per aandeel.

In Nederland verloor Takeaway 4,1 procent. Nochtans maakte de maaltijdbezorger goeie cijfers bekend voor het afgelopen kwartaal. Door de wereldwijde restaurantsluitingen groeide de omzet met 64 procent naar 4 miljard euro. Het bedrijf laat echter weten dat het vanaf nu minder wil focussen op winst en meer op het verwerven van marktaandeel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20