Europese beurzen op verlies, Bel20 houdt zich recht

De Europese beurzen verloren maandag gemiddeld 1 procent bij opening. Enkel de Brusselse sterindex Bel20 maakte een pas op de plaats.

Care Property Invest keldert met 8 procent, nu zondagavond duidelijk werd dat het vastgoedbedrijf dan toch niet opgenomen wordt in de ERP-index. Dat is de belangrijkste Europese index voor beursgenoteerde vastgoedbedrijven. De beslissing tot niet-opneming is het gevolg van ‘een technische beoordeling’. Blijkbaar is de vastgoedportefeuille van het bedrijf niet relevant genoeg, klinkt het nog.

Ageas, een restant van de ontmantelde Fortis-groep, verliest 1,3 procent, in een reactie op het nieuws dat er een schikking bereikt is met advocaat Mischaël Modrikamen. Hij begon in het verleden een juridische prcedure tegen Ageas en voormalige bestuurders van Fortis. De verzekeraar zal de cliënten van Modrikamen die voor een opt-out uit de Fortis-schikking hebben gekozen, alsnog een vergoeding betalen.

Naar de fitness

In Londen koerst AstraZeneca lager. Het Britse farmabedrijf heeft zijn Amerikaanse concurrent Gilead benaderd over een mogelijke fusie. Indien dat ervan komt, zou het om de grootste farmadeal ooit gaan. Alleen is Gilead, volgens de bronnen van het Amerikaanse persagentschap Bloomberg momenteel niet geïnteresseerd in een verkoop of overname.

En in Amsterdam doet Basic-Fit er bijna 5 procent bij. Naast het goede nieuws over verschillende versoepelingen in Europa van de voorbije week, reageren beleggers tevreden over de heropening in België. Ook in Spanje zwaaien enkele clubs maandag de deuren open.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20