Europese beurzen kleuren rood

De Europese beurzen hebben de handelsdag met rode cijfers afgesloten. Argenx was de grootste verliezer in de Bel20.

De Bel20 heeft er allesbehalve een positieve handelsdag opzitten. De beleggers maken zich zorgen over het toenemend aantal coronabesmettingen. De Bel20 verloor 1,4 procent. Argenx was met een verlies van 5,6 procent de grootste daler in de Belgische sterindex.

Winst voor Biocartis

Enkel Solvay, Umicore en Proximus konden positieve cijfers voorleggen. De aandelen van die drie bedrijven gingen op het einde van de handelsdag respectievelijk 0,9, 0,7 en 0,3 procent hoger.

Biocartis won 7,3 procent nadat de diagnosespecialist heeft gemeld dat het de eigen koersdoelstellingen voor 2020 heeft behaald. KBC Securities heeft op basis van het nieuws het het koopadvies voor Biocartis bevestigd. Degroof Petercam herhaalde dan weer het houden-advies.

Ook elders in Europa kleuren de beurzen rood. De Eurostoxx50 sloot de handelsdag af met een verlies van 0,8 procent.

Banken duiken verder in het rood

In Nederland verloor Basic-Fit 0,8 procent. Volgens de Nederlandse media is er zondag een topoverleg geweest om de situatie te evalueren. Er wordt verwacht dat de lockdown zal worden verlengd met drie weken.

Ook de banken deelden wederom in de klappen. De Nederlandse bank ING dook 2,9 procent in het rood. In Frankrijk verloor BNP Paribas Fortis 0,4 procent en AXA ging er 0,7 procent op achteruit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20