Europese beurzen in de rode cijfers en exit voor Wirecard

De Europese beurzen kloppen af met een slecht rapport. De Eurostoxx kreeg een klap van 0,5 procent, maar ook in Londen ziet de beurs rood.

Op de Bel20 is er weinig goeds te bespeuren. Telenet, dat gisteren een Vlaamse Netflix onder de naam Streamz aankondigde, gaat stevig in de plus. Het aandeel van de telecomgigant gaat 3,5 procent hoger.

Bel20

Ook farmareus Galapagos doet het prima. Het aandeel van de Mechelaars wipt 2,5 procent hoger dan bij het begin van de beursdag.

Verder op de Belgische beurs doet Telenet-concurrent Proximus het niet zo goed. Het aandeel zakt, ondanks de mededeling over een deal met Disney. Proximus zal Disney+ aanbieden aan klanten die een bepaald abonnement aanschaffen. Het aandeel muist er onderuit en daalt 1,2 procent.

ING en Barco zijn de hekkensluiters van dienst, met een verlies van respectievelijk 2,5 en 2,8 procent. Vooral Barco voelt de effecten van de coroncrisis nog steeds.

Europa

Verder in Europa dan: op de Amsterdamse beurs zag het de hele dag bloedrood voor Aegon. De levensverzekeraar had meer overlijdens dan voorzien, ook al een gevolg van de coronacrisis, zeker in de Verenigde Staten. Het bedrijf moest dus meer uitkeren dan verwacht en boekt een stevig verlies. Het aandeel kelderde met maar liefst 15 procent toen kersverse chef Lard Friese ook voor volgend kwartaal slechte vooruitzichten projecteerde.

In Frankfurt kende de Duitse sterindex DAX dan weer de genadeslag toe aan de in ongenade gevallen fintechparel Wirecard. Die verdwijnt op 24 augustus van op de DAX, maar mag eerst nog een tiental dagen verder kelderen. Het aandeel was 10 procent minder waard.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20