Europese beurzen geven dagwinsten uit handen bij de slotbel

Hoewel ze de beursdag met groene cijfers gestart waren, doken de Europese beurzen donderdag één voor één in het rood. De Brusselse sterindex Bel20 verloor 0,4 procent bij sluiting.

Recticel deed het de hele dag goed en sloot af met 1 procent winst. Het materialenbedrijf zag de omzet in het tweede kwartaal met 53 procent dalen, maar heeft goede hoop in de rest van het jaar. Sinds begin juni zijn alle fabrieken weer open én volgens de topman zal de omzet terug op het normale niveau komen. Als een tweede coronagolf tenminste uitblijft, klinkt het.

Bij de kwartaalresultaten van Shurgard leek er dan weer geen spoor van de coronacrisis. De omzet van de specialist in opslagruimtes steeg in het tweede kwartaal met 5 procent. Ook aan de bezettingsgraad van de verhuurbare ruimtes was niks te merken. Het bedrijf won net geen 3 procent.

Xior leverde 0,6 procent in. De investeerder in studentenvoorzieningen gaat via het XL Fund een nieuwe residentie voor 387 studenten, een nieuwe sporthal en een nieuw restaurant ontwikkelen op de Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen.

Strijd om Hema

In Nederland ging Ahold Delhaize 0,5 procent lager. De supermarktgroep mengt zich almaar nadrukkelijker in de strijd om winkelketen Hema. Volgens bronnen van de zakenkrant Het Financieele Dagblad heeft Ahold Delhaize de zakenbank Lazard onder de arm genomen om een overname te onderzoeken.

Op de bredere Amsterdamse beurs ging SnowWorld – bij ons ook bekend dankzij hoofdaandeelhouder Marc Coucke – met 13,7 procent onderuit. De uitbater van de indoorskipiste werd de afgelopen maanden zwaar getroffen door de coronacrisis. Sinds 1 juli zijn de vestigingen in Landgraaf en Zoetermeer weer open, hetzij dan aan een lagere capaciteit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20