Europese beurzen gaan goedgezind de week uit

Alle beurzen in Europa staan vrijdag bij de slotbel stevig hoger. De Brusselse Bel20 eindigt de dag 2,6 procent in het groen, de primus is de beurs van Parijs met een winst van 3,7 procent. Banken en luchtvaart zijn de winnaars.

De stimulus van de Europese Centrale Bank (ECB) lijkt een dag later dan toch door te dringen tot de markten. De bank liet donderdag nog eens 600 miljard euro los op de economie, maar de beurzen verroerden daarop geen vin. Vrijdag, daarentegen, eindigt alles stevig in het groen.

Vooral banken doen het goed. Nu de economie het overal weer beter doet en bedrijven stilaan weer heropenen, moet er minder geleend worden en is er ook minder vrees dat leningen niet terugbetaald raken. ING is de ster van de Brusselse beurs met een winst van 8,6 procent. Ook de verzekeraar Ageas en de bank KBC doen er respectievelijk 4,5 en 2,5 procent bij.

In de rest van Europa stijgen ABN Amro en BNP Paribas ook allebei meer dan 8 procent.

Verliezers worden winnaars

En, het is ondertussen geen verrassing meer, ook de luchtvaartsector stijgt alweer fors. Op de beurs van Parijs gaat de vliegtuigbouwer Airbus 12,5 procent hoger en in Frankfurt doet MTU, dat vliegtuigmotoren maakt, er 5,7 procent bij. Lufthansa, het moederbedrijf van Brussels Airlines, stijgt 5,5 procent. In Londen is het de luchtvaartmaatschappij IAG die het mooie weer maakt met een stijging van 13,6 procent

En tot slot lijken de verliezers van de afgelopen weken opnieuw aan te trekken. De auto-aandelen Renault, Peugeot en Daimler gaan allemaal 8 tot 10 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20