Europese beurzen eindigen in mineur

De Europese aandelenmarkten sluiten de dag in het rood af. In Brussel wint vastgoed en verliest biotech.

De Brusselse sterindex Bel20 staat bij de slotbel 1,5 procent lager. De winnaar is de zorgvastgoedgroep Aedifica met 3,3 procent winst, op de voet gevolgd door de magazijnverhuurder WDP met 3 procent. Op de derde plaats komt het telecombedrijf Proximus dat er dankzij enkele analistenadviezen 1,9 procent bij doet.

Onderaan bengelen het Gentse biotechbedrijf Argenx met een verlies van 3,5 procent, brouwer AB InBev met 3,3 procent minder en de Mechelse biotech’er Galapagos, die 2,7 procent verliest.

Roundup

In Amsterdam gaat het olieconcern Royald Dutch Shell 4,6 procent onderuit nadat het Italiaanse gerecht had aangegeven een bestuurder te willen opsluiten voor corruptie in Nigeria. Ook Prosus gaat 4,2 procent in het rood. Het techbedrijf zou eerder op woensdag naast de advertentietak van de tweedehandssite eBay hebben gegrepen.

In Frankfurt gaat de chemiegroep Bayer onderuit. Het bedrijf kreeg dinsdag een serieuze korting op de schadevergoeding die het moet betalen voor de mogelijks kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. Dat is op zich goed nieuws, maar betekent ook dat het bedrijf schuldig is in de zaak. Dat zet de deur open voor nog meer claims van ontevreden gebruikers.

De brede Europese index EuroStoxx50 eindigt 1 procent lager.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20