Europese beurzen blijven dicht bij huis, Solvay trekt de kar

Weinig spectaculairs te melden bij de opening van de Europese beurzen, slechts enkele aandelen springen in het oog.

De Eurostoxx50 opende lichtrood, de Bel20 opende lichtrood en dat is zowat de teneur op de beursvloeren vandaag. Met bewegingen van een cijfer achter de komma blijven de beleggers, na de redelijk goede start van gisteren, rustig.

In de Bel20 trekt Solvay de kar, met 1,5 procent winst. De chemicaliënspecialist kreeg van fanmail van investeringsbank Berenberg en maakt dus een sprongetje vooruit. Zilver gaat naar Umicore, dat er ook ruim een procent bij doet. De bronzen medaille gaat bij de start van de beursdag naar AB-InBev, dat nog profiteert van een verkoop in de Verenigde Staten voor het einde van 2020.

Achteraan dezelfde hekkensluiters als maandag. Opnieuw duiken Aperam, Telenet en KBC in het rood, met respectievelijk 1 procent, 1,5 procent en 2 procent achteruitgang.

Orange profiteert niet van het verlies van Telenet. KBC Securities vermindert de adviesprijs voor het aandeel, dat 0,2 procent lager koerst.

De handel in Immobel is tijdelijk opgeschort. Er worden 262.179 nieuwe aandelen verkocht aan grote beleggers. Die zijn momenteel nog in handen van Immobel zelf. KBC Securities en Berenberg begeleiden de verkoop.

Op het Damrak kregen de chipbakkers op maandag een goed rapport. Na recordkoersen voor onder andere ASML en ASMI bij de start van het jaar koersen die aandelen ook vandaag naar nieuwe records.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20