Europese beleggers herademen weer

De race to the bottom op de Europese beurzen is tot een einde gekomen en bijna alle beurzen openen in het groen. Alleen de beurs van Parijs gaat licht lager met 0,3 procent. Bijna de volledige Bel20 ziet groen, de index gaat 0,5 procent hoger.

De sterkste stijger in de Brusselse sterindex is de brouwer AB InBev, die er 1,5 procent bij doet. Dat is opvallend, want een dag geleden werd het aandeel nog duchtig verkocht in afwachting van onzekere kwartaalresultaten donderdag. Op de tweede plaats staat het Gentse biotechbedrijf Argenx met een winst van 1 procent.

Helemaal onderaan bengelt de investeringsmaatschappij Sofina. Het aandeel doet er 0,9 procent af.

Kinepolis

Op de bredere markt stijgt Kinepolis opnieuw, na een neerwaartse spiraal de afgelopen dagen. De steeds maar weer strenger wordende coronamaatregelen zijn slecht nieuws voor de bioscoopsector en dat mocht Kinepolis de afgelopen dagen geweten hebben op de beurs. Sinds donderdag 16 juli ging het aandeel al 15 procent lager. Dinsdag komt er 1,1 procent bij.

In Amsterdam schittert de maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, die nog steeds profiteert van de coronapandemie. Nu de coronamaatregelen opnieuw overal strenger worden, zitten mensen weer meer thuis en bestellen ze dus meer eten. Het Brits-Nederlandse bedrijf gaat 2,8 procent vooruit op de beurs.

Luxe in de ramsj

Een zeldzame daler in Europa is de luxegroep LVMH. Het Franse bedrijf moest maandag een omzetverlies van 6,7 miljard euro bekennen en een winstval van 84 procent. Het aandeel gaat tot 4,7 procent lager in Parijs.

De brede Europese index EuroStoxx50 gaat 0,1 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20