EU legt Meta boete op van ruim 1 miljard euro wegens schenden privacyregels: “Amerikaanse inlichtingendiensten kunnen data Europese gebruikers inkijken”

De Europese Unie heeft de techgigant Meta een boete gegeven van omgerekend 1,2 miljard euro omdat het bedrijf van Mark Zuckerberg privacygevoelige data van EU-burgers doorstuurt naar de VS.

Waarom is dit belangrijk?

Het gaat om de grootste boete ooit in het kader van de privacywetgeving GDPR (voluit: General Data Protection Regulation). Die wet is op 25 mei vijf jaar oud.

In het nieuws: De Ierse privacyregulator, die in naam van de EU optreedt, heeft Meta een megaboete van 1,2 miljard euro opgelegd wegens de schending van de privacywetgeving GDPR.

  • De boete wordt opgelegd omdat Meta privacygevoelige data van EU-burgers doorstuurt naar de VS. Meta heeft een deadline gekregen om een punt te zetten achter de overdracht van gebruikersgegevens naar de Verenigde Staten.

De details: De Ierse privacywaakhond zei dat het gebruik door Meta van een rechtsinstrum

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer