Eric Zemmour zal aankondigen dat hij zich kandidaat stelt voor het Franse presidentschap – met nieuwe partij

Verschillende Franse media melden dat Eric Zemmour op het punt staat zich kandidaat te stellen voor het presidentschap. De aankondiging zou plaatsvinden in de week van 29 november, en gekoppeld worden aan een eerste grote campagnevergadering.

Het positieve momentum rond de rechtse essayist Eric Zemmour is vervlogen. De controversiële polemist die eerder zoveel media-aandacht genereerde en hoge toppen scheerde in de opiniepeilingen, ontdekt nu de andere kant van de medaille. Volgens sommige peilingen moet hij nu Marine Le Pen laten voorgaan op rechts, terwijl zijn internationale tournee een wrange wending neemt. De burgemeesters van Londen en Genève willen de schrijver annex columnist namelijk niet in hun steden verwelkomen.

Dus het team rond Zemmour begint na te denken over de volgende stap. Volgens BFM TV zou Eric Zemmour volgende week officieel kandidaat worden, na een aankondiging op de commerciële Franse televisiezender TF1. Er is ook een plan om een partij op te richten, zoals Emmanuel Macron heeft gedaan om zijn kandidatuur te lanceren met de partij En Marche.

Een naam en een logo

De partij zou al een naam en een logo zou hebben. Ook zou ze betaalde lidmaatschappen aanbieden, waarmee de kandidaat zijn campagne kan financieren. De kandidaat moet ook zijn eerste bijeenkomst naar aanleiding van zijn kandidatuur houden in de Zenith in Parijs; een zaal met 6.800 zitplaatsen, die hiervoor een slordige 89.000 euro vraagt.

En dan is er nog het zoeken naar sponsors. Je hebt er zo’n 500 nodig om officieel presidentskandidaat te zijn. Maar er wordt gezegd dat Zemmour een plafond van 250 sponsors heeft.

Deze op handen zijnde kandidatuur zou ook tot doel hebben de voorverkiezing van Les Républicains, dat zijn enige kandidaat moet kiezen voor 4 december, te overschaduwen.

(lb)(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20