Engeland verbindt steden met een supersnelweg voor drones

In het zuiden en midden van Engeland wordt een dronecorridor gecreëerd voor het vervoer van vracht en andere benodigdheden. De corridor zal worden uitgebouwd door een samenwerkingsverband tussen British Telecom (BT) en de startup Altitude Angel, ontwikkelaar van software die drones detecteert en identificeert. Daarbij worden de drones in staat gesteld om het luchtruim veilig met andere, bemande vliegtuigen, te delen.

Waarom is dit belangrijk?

British Telecom en Altitude Angel willen een dronecorridor van 165 mijl (265 kilometer) creëren die de steden Reading, Oxford, Milton Keynes, Cambridge, Coventry en Rugby met elkaar verbindt. De twee partners hopen dat hun samenwerking de belangrijkste drone-supersnelweg van het Verenigd Koninkrijk wordt en zich wereldwijd tot het grootste en langste netwerk in zijn soort kan ontvouwen.

Toekomstplan Britse regering: Het beheer van vliegende drones moet een belangrijk onderdeel worden van het Project Skyway dat de Britse regering eerder dit jaar heeft gelanceerd.

  • Dat initiatief moet een toekomstplan voor de luchtvaart en ruimtevaart in het Verenigd Koninkrijk samenstellen. De Britse regering heeft voor Project Skyway een budget van 273 miljoen pond voorzien.
  • British Telecom heeft met zijn digitale divisie Etc een bedrag van 5 miljoen pond in Altitude Angel geïnvesteerd. De bedoeling is om op lange termijn een netwerk te creëren dat steden en gemeenten met elkaar verbindt en dat een snel en efficiënt transport tussen belangrijke logistieke locaties en distributiepunten in het hele land mogelijk maakt.
  • Altitude Angel werkt daarbij aan Arrow, een software die het operationele beheer van drones voor zijn rekening kan nemen. Volgens de overeenkomst zal de BT Group daarbij diensten voor connectiviteit en netwerkinfrastructuur leveren, zodat Altitude Angel zijn software kan uitrollen.

Brede toepassingsmogelijkheden: De overeenkomst is een belangrijke stap om Altitude Angel in staat te stellen zijn technologie op te schalen om vluchten op lange afstanden met drones mogelijk te maken.

  • De collaboratie moet het potentieel voor een snellere levering van goederen en diensten ondersteunen. Het partnership moet bovendien toegang bieden tot een industrie die tegen het einde van dit decennium een waarde van ongeveer 45 miljard pond zou kunnen bereiken.
  • “De overeenkomst is van cruciaal belang voor innovatie op het gebied van drones”, zeggen de twee bedrijven. “De toepassing zal commerciële toepassingen kunnen ondersteunen, maar zal de drones tevens in staat te stellen de werking van essentiële diensten te verbeteren.”
  • Daarbij wordt onder meer gewezen op de ondersteuning van de hulpdiensten bij de opsporing en redding van individuen, een snel vervoer van medische benodigdheden, landbouwanalyse en de planning van belangrijke bouwwerken.
  • BT Group wordt daarnaast ook doorverkoper van de software van Altitude Angel. “De technologie zal de ontwikkeling van intelligente steden vergemakkelijken en zal voor hulpverlening en defensie verbeterde mogelijkheden bieden”, benadrukken de twee partijen.
  • De financiële steun van de BT Group moet Altitude Angel in staat stellen zijn plannen voor de realisatie van de corridor te versnellen en uit te breiden tot een infrastructuur die over een afstand van duizenden kilometers steden en gemeenten over het hele land met transportdiensten aan elkaar kan koppelen.

(fjc)

Meer