Emirates: ‘Pas over 1,5 jaar weer min of meer normaal vliegverkeer’

Luchtvaartgigant Emirates ziet pas over anderhalf jaar ‘min of meer normaal’ vliegverkeer terugkeren. Dat zegt het bedrijf bij de voorstelling van de kwartaalcijfers.

Op de valreep, vlak voor de coronacrisis, boekte de onderneming nog goede resultaten met een nettowinst van 288 miljoen dollar (264 miljoen euro). Dat was 51 miljoen dollar meer dan de voorafgaande periode. Emirates maakt al 32 jaar winst, maar door het gevreesde coronavirus en de reisbeperkingen als gevolg daarvan ligt de luchtvaart nu vrijwel stil.

De baas van moederbedrijf Emirates Group, Ahmed bin Saeed al-Maktoum, zei dat het half februari afgelopen was met de goede resultaten. Hij sprak van een ‘plotseling en enorm wegvallen van de vraag’. Het gaat volgens hem zeker 18 maanden duren voor die vraag terugkeert ‘naar een niveau dat op zijn minst normaal lijkt’.

Bloedtesten

Emirates heeft een vloot van 115 vliegtuigen van het type Airbus A380 en 155 van het type Boeing-777. De overkoepelende groep is een staatsbedrijf van het emiraat Dubai en is vooral bekend door luchtvaartmaatschappij Emirates Airlines, die de grootste van het Midden-Oosten is.

Half april maakte de luchtvaartmaatschappij bekend dat ze bloedtesten heeft afgenomen van passagiers die vanuit Dubai naar Tunesië reisden. Volgens Emirates zullen die uitgroeien tot een verplichte voorzorgsmaatregel, zoals het verplichten van mondmaskers aan boord. ‘We hebben plannen om de testfaciliteiten in de toekomst ook uit te breiden naar andere vluchten’, klonk het toen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20