Elon Musk over het metaverse: “Ik zie niemand dagenlang een verdomd scherm aan hun gezicht vastbinden”

Elon Musk ziet geen rooskleurige toekomst voor een wereld waar iedereen voortdurend met een VR-headset in het metaverse ronddwaalt.

Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk verleent geen enkele steun aan een gedecentraliseerd web 3.0 (wat volgens hem en Block-baas Jack Dorsey helemaal niet zo gecentraliseerd zou zijn). Ook het idee van het metaverse krijgt van de rijkste man ter wereld klappen. Volgens hem is de marketing voor het metaversum doorspekt met nietszeggende buzzwords.

“Ik zie niemand dagenlang een verdomd scherm aan zijn gezicht vastbinden”, zei Musk woensdag op een show van de satirische site The Babylon Bee. “Ik weet niet of ik geloof in al deze metaverse stuff, hoewel veel mensen er mij wel op aanspreken”, voerde Musk aan.

“Nog lang niet in het metaverse verdwijnen”

Musk ziet voor VR en het metaverse weinig toekomst, omdat hij niet begrijpt waarom mensen zouden kiezen voor een scenario waarin ze de fysieke wereld omruilen voor een virtuele. Hij haalde ook aan dat het langdurig gebruik van VR-headsets kan leiden tot wagenziekte.

Neuralink, Musks neurotechnologiebedrijf dat implanteerbare hersenchips ontwikkelt, zou een meer verfijnde toekomst bieden. “Op lange termijn zal een geavanceerde Neuralink je volledig in virtual reality kunnen onderdompelen. Ik denk dat we nog lang niet in het metaverse verdwijnen, dat klinkt gewoon een soort mode”, stipt Musk aan.

“Het gaat je gezichtsvermogen verpesten”

Musk richtte Neuralink in 2016 op met het doel om computerchips te ontwikkelen die kunnen worden toegevoegd aan onze hersenen om zo onze fysieke capaciteiten te verhogen via computers. Musk zei op een podcast van Joe Rogan ooit dat het volgens hem mogelijk zal zijn om computerrekenkracht als een tweede cognitieve laag toe te voegen aan ons intellectueel bewustzijn.

Het zal in ieder geval makkelijker zijn om een computer te bedienen via hersenchips dan via VR-headsets, beargumenteert Musk. “Het gaat je gezichtsvermogen verpesten, toch? En nu krijgen we een tv letterlijk op ons gezicht. Is dat goed voor jou?”, concludeerde Musk kritisch.

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20