Elon Musk denkt tiener die zijn privéjet volgt afgewimpeld te hebben, maar die heeft grootse plannen

Jack Sweeney, een Amerikaanse tiener, haalde vorige week het wereldnieuws om een wel heel opvallende reden. De negentienjarige maakte een Twitteraccount die elke beweging van Elon Musks privéjet nauw opvolgt. In een poging om Sweeney het zwijgen op te leggen, heeft Musk alle schijnwerpers op de tiener gezet.

Het verhaal van Jack Sweeney is opgepikt door media over de hele wereld nadat bekend werd gemaakt dat Elon Musk de student persoonlijk gecontacteerd had met de vraag om zijn “hobby” te staken. De miljardair zou hem eerst een persoonlijke brief geschreven hebben, waarin hij Sweeney toevertrouwt dat hij geen fan is van “het idee om door een gek neergeschoten te worden” die zijn locatie kon achterhalen dankzij de Twitteraccount van de jonge Amerikaan.

Op de brief kwam echter geen antwoord. De Tesla-CEO bood de tiener vervolgens 5.000 dollar, maar mocht weer bot vangen.

Jack Sweeney kwam echter met een interessant opbod opdraven: 50.000 dollar, of een stageplaats bij Tesla. Een zeer gedurfde zet, maar net per se van de pot gerukt wanneer je met de rijkste man ter wereld onderhandelt. Helaas voor de tiener sloeg zijn bod bij Musk niet aan. Die reageerde door Sweeney op sociale media te blokkeren.

https://twitter.com/ElonJet/status/1487964749627330563?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1487964749627330563%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Ffr.businessam.be%2Felon-musk-a-choisi-de-snober-letudiant-qui-traque-son-jet-grand-mal-lui-en-a-pris-car-le-jeune-homme-a-desormais-une-autre-idee-en-tete%2F

Een eigen bedrijf, dat Jeff Bezos en Bill Gates in de gaten houdt

De confrontatie met Elon Musk heeft Jack Sweeney niet ontmoedigd. Integendeel, het spoorde hem net aan om een stap verder te gaan. In een interview met Bloomberg deed Sweeney zijn plannen uit de doeken om een eigen bedrijf op te richten, genaamd Ground Control. Daarmee hoopt hij om niet alleen de vliegactiviteiten van Elon Musk te blijven opvolgen, maar ook die van andere beroemde miljardairs zoals Jeff Bezos en Bill Gates. 

“Bedrijven die vluchten traceren hebben een omzet tot in de miljoenen per jaar”, vertelt de student informatica- en communicatietechnologie. “Slechts een fractie van die bedragen vormen voor mij al een heel mooie bron van inkomsten.”

Bloomberg wijst erop dat dit inderdaad een lucratieve activiteit kan zijn. Inlichtingendiensten voor de particuliere- en zakenluchtvaart beginnen steeds meer succes te boeken. Mensen zijn blijkbaar best bereid om geld neer te leggen voor zulke vluchtgegevens. Ze kunnen namelijk belangrijke aanwijzingen geven over de activiteiten van bepaalde bedrijven, bijvoorbeeld over mogelijke overnameplannen of fusies. Het draait dus rond meer dan louter nieuwsgierigheid.

Als hij echt geld wil verdienen met zijn activiteiten, zal Jack Sweeney zich slimmer moeten tonen dan Elon Musk en de andere rijke zakenmannen en -vrouwen die hij in zijn vizier wil nemen. Musk is er bijvoorbeeld al in geslaagd om de plannen van de student te ontlopen door zijn privéjet simpelweg naar een andere locatie te sturen dan de zijne. “Ik kan het vliegtuig wel volgen, maar weet uiteraard niet wie er aan boord zit”, geeft de Sweeney toe.

(am)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.