Eindelijk! Legoblokken voor volwassen

Kinderen kunnen met Lego een hele stad of een futuristische raket bouwen, maar de Amerikaanse ondernemer Arnon Rosan laat met een gelijkaardig materiaal ook aan volwassenen toe om hun bouwdromen in werkelijkheid om te zetten. Het bedrijf EverBlock van Amon brengt immers blokken uit polypropyleen op de markt die net zoals het Deense speelgoed aan elkaar kunnen worden vastgeklonken om allerlei objecten te creëren.

De producten van EverBlock kunnen perfect worden gebruikt om allerlei meubelair of wanden te creëren. De constructie is nagenoeg identiek aan de manier waarop Lego-bouwwerken in elkaar worden gezet. De blokken van EverBlock kennen drie verschillende formaten, uitgevoerd in veertien kleuren.

Onder meer eettafels, koffietafels, boekenrekken, computerdesks en zelfs zetels en stoelen kunnen volgens Rosan – die zich in het verleden heeft gespecialiseerd in de productie van plastic vloeren en omheiningen – met de blokken worden gecreëerd. Bovendien kan het materiaal ook gebruikt worden om scheidingswanden te bouwen.

Noodwoning in rampgebied

Amon Rosan ziet echter nog veel meer mogelijkheden voor zijn product. EverBlock is volgens hem onder meer bijzonder geschikt om in rampgebieden noodwoningen op te trekken.

“Het is voldoende om met een helikopter twee paletten bouwblokken te droppen,” merkt hij op. “Daarna is het voor de bevolking of de hulpverleners op de grond heel gemakkelijk om een noodwoning met een sterke structuur te bouwen.”

“Op dezelfde manier kan het materiaal worden gebruikt voor de bouw van tijdelijke militaire kampementen. De structuur van EverBlock biedt meer bescherming en comfort dan tenten en maakt het ook gemakkelijker om indringers buiten te houden.”

De prijs van de bouwblokken variëren van 5 dollar voor een formaat van drie inch op zes inch, tot 7,25 dollar voor een exemplaar van twaalf inch op zes inch. Een pakket met zesentwintig bouwblokken wordt verkocht tegen een prijs van 156 dollar. Het bedrijf wil dat aanbod in de toekomst echter nog gevoelig uitbreiden. Onder meer wordt daarbij gedacht aan dakelementen. (mah)

(Foto: EverBlock)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20