Eigenaar Brussels Airlines wil geen pottenkijkers bij zijn aandeelhouders

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, verwacht binnenkort een akkoord met de Duitse regering over een reddingsplan. De luchtvaartreus, die net als concurrenten zwaar gebukt gaat onder de coronacrisis, hoopt dat de besprekingen snel kunnen worden afgerond.

De top van Lufthansa kijkt ook naar alternatieven. Ze verwacht die echter niet nodig te hebben, stellen topman Carsten Spohr en andere bestuursleden in een brief.

De Duitse regering wil een belang in Lufthansa in ruil voor een reddingspakket van 10 miljard euro. Berlijn zou ook een vetorecht eisen en een plaats in de raad van commissarissen, melden media.

Lufthansa zei eerder weinig heil te zien in omvangrijke overheidsbelangen als onderdeel van noodregelingen om de onderneming door de crisis te helpen. CEO Carsten Spohr zegt dat hij het lastig vindt als de staat te veel invloed krijgt.

Ook de Belgische overheid voert onderhandelingen met Lufthansa. De maatschappij vraagt 290 miljoen euro staatssteun voor haar Belgische dochter Brussels Airlines, maar de regering wil eerst zekerheid over de toekomst van die maatschappij. Ook die gesprekken zouden deze week rond moeten geraken, zeggen bronnen aan de krant De Tijd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20