Egypte krijgt eerste hogesnelheidstrein

Egypte bouwt haar eerste hogesnelheidstreinlijn ooit, die de Rode Zee verbindt met de Middellandse Zee. Het Duitse bedrijf Siemens neemt het ontwerp en de installatie voor haar rekening.

Snel sporen tussen El Alamein in Noord-Egypte en El Sokhna aan de Rode Zee kan binnen twee jaar realiteit zijn. Tussen beide kleine steden starten binnenkort de werken aan een hogesnelheidsverbinding voor treinen. Het spoornetwerk zal in totaal 1.000 kilometer bedragen, waarvan 450 kilometer via een hogesnelheidsverbinding.

Het Duitse Siemens neemt het project in handen. Over twee jaar zouden de werken voltooid moeten zijn. De verbinding zal tussenstops maken bij 15 verschillende stations, waaronder ook de voorlopig nog naamloze ‘nieuwe hoofdstad’, nabij Caïro.

Credit: Siemens

Tragische ongevallen

Hoewel het om de eerste hogesnelheidstrein van het land gaat, heeft Egypte wel al sinds 1850 een treinnetwerk. Het was zelfs het eerste land van Afrika en het Midden-Oosten dat over een treinverbinding beschikte. Het huidige treinnet bestaat uit meer dan 5000 kilometer spoor tussen de grootste steden en dorpen, al is het systeem sterk verouderd en ondergesubsidieerd. De voorbije jaren leidde dit al tot enkele tragische treinongevallen. Egypte ontvangt daarom op regelmatige basis nieuwe treinwagens van Russische makelij.

Meer
Mijn Volglijst

Evergrande krijgt hulp Chinese overheid - media

05/12/2021 19:13

(ABM FN-Dow Jones) Het noodlijdende Chinese vastgoedconcern Evergrande Group heeft de hulp ingeroepen van de Chinese overheid en ook gekregen. 

Volgens staatmediabedrijf Xinhua is er dit weekend een gesprek geweest tussen een provinciale overheid en de voorzitter van Evergrande en is besloten dat een werkgroep naar het bedrijf wordt gestuurd.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20