Eerste steen gelegd voor nieuw onderzoekscentrum voor maakindustrie

Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, bouwt een nieuw co-creatiecentrum in Kortrijk. De Vlaamse regering trekt hiervoor 11 miljoen euro uit. “Deze investering zal de digitalisatie van de industrie een boost geven”, zo klinkt het.

Flanders Make doet research samen met grote bedrijven en kmo’s om zo  de voertuigen, machines en fabrieken van de toekomst te ontwikkelen. Dit moet de competitiviteit van sectoren zoals bijvoorbeeld de machinebouw, agro-food en automotive verhogen. Ook kleine technologieleveranciers kunnen in het onderzoekscentrum terecht. 

“Bedrijven die productiesystemen, machines, subsystemen of processoftware ontwikkelen, krijgen hier de kans om in reële omstandigheden de nieuwste productietechnologieën en productieprocessen uit te testen. Zo kunnen ze toekomstgericht blijven investeren”, zegt Urbain Vandeurzen, voorzitter van Flanders Make. 

In het bijzijn van Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits werd de eerste steen gelegd voor het nieuwe gebouw in de Graaf Karel de Goedelaan, tegenover The Penta van Howest. “Het nieuwe centrum wordt een paradepaardje van de maakindustrie. De coronacrisis zorgt voor belangrijke keuzes en vernieuwingen en Flanders Make staat klaar om ruim 11.000 bedrijven en honderdduizenden werknemers bij te staan in de vernieuwingsprocessen”, aldus minister Crevits.

De Vlaamse regering investeert 11 miljoen euro, de bedrijfswereld doet er nog eens 53 miljoen euro bij. Make Flanders had al vestigingen in Leuven, Lommel, Sint-Truiden en Kortrijk. Het nieuwe gebouw zal in september 2022 klaar zijn.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20