Een leven zonder paswoorden: Beyond Identity komt met innovatieve app

Een Amerikaanse start-up wil een einde maken aan wachtwoorden. Weinig mensen vinden het leuk om ingewikkelde codes te onthouden en daarom zien de oprichters een gat in de markt.

In 2004 voorspelde Bill Gates, medeoprichter van Microsoft, al de dood van wachtwoorden. Het is niet alleen moeilijk om ze te onthouden, het wordt soms een gevaarlijk systeem. Er zijn veel mensen die bijvoorbeeld dezelfde wachtwoorden gebruiken voor verschillende accounts. In een recent rapport meldde Akamai dat er 8,3 miljard kwaadwillende inlogpogingen waren vastgesteld over een periode van twee maanden.

Beyond Identity biedt nu een app aan voor Apple-, Windows-, Android- en cloudservices om authenticatie af te handelen zonder je geheugen te gebruiken. Het bedrijf beschrijft zijn app als een persoonlijke certificeringsinstantie op het apparaat.

Beveiligingsinfrastructuur

Het bedrijf beweert voor het eerst een ‘fundamenteel veilige oplossing te leveren voor wachtwoordloos identiteitsbeheer dat geen wijzigingen in de beveiligingsinfrastuctuur vereist. Daardoor biedt het consumenten een veel veiliger alternatief voor wachtwoordmanagers.’ Dat meldt techsite Crunchbase.

In een telefonische vergadering met de Britse technologiesite The Register legde medeoprichter en CEO Tom Jermoluk uit dat de aanvankelijke focus van het bedrijf ligt op bedrijven van 200 of meer werknemers.

Dubbel zoveel personeel

Beyond Identity is maandag officieel gelanceerd met 30 miljoen dollar aan financiering, na iets meer dan een jaar onder de radar te hebben gewerkt onder de naam ZeroPW. Beyond Identity is van plan zijn nieuwe kapitaal gedeeltelijk te gebruiken om zijn personeelsbestand uit te breiden. Het doel is het aantal werknemers dit jaar te verdubbelen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20