Een lening voor zelfstandigen aanvragen

Wie zich wil vestigen als zelfstandig ondernemer, heeft beginkapitaal nodig. Een aantal beginnende zelfstandigen hebben geen lening nodig. Mogelijk behoor jij tot deze minderheid. Sommige mensen hebben nu eenmaal het geluk om voldoende geld te hebben om meteen te kunnen starten met hun bedrijf. De realiteit is anders. Niet iedereen heeft evenveel beginkapitaal, en dan is een lening voor zelfstandigen aanvragen gewoon nodig. De meeste beginnende zelfstandigen vragen een lening aan om over voldoende beginkapitaal te beschikken om met een eigen zaak te kunnen starten. We kunnen ons voorstellen dat je daar vragen bij hebt. In dit artikel zetten we een aantal van de meest voorkomende vragen even voor je op een rij.

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Hoeveel startkapitaal heb je nodig?

Uiteraard heb je een bepaald startkapitaal nodig om te kunnen beginnen met ondernemen. Hoeveel geld je nodig hebt, is afhankelijk van het soort van bedrijf dat je wilt starten. Wie van schrijven zijn of haar beroep wil maken, komt meestal al een heel eind met behulp van een betrouwbare computer en een internetaansluiting. Dat ligt wat anders als je een technisch beroep hebt. Dan is het vaak nodig om een aantal kostbare machines aan te kopen om te kunnen starten. Als je pas je opleiding hebt afgemaakt of enkel in dienst van een ander bedrijf hebt gewerkt, ligt dat anders. Niet iedereen beschikt over de gereedschappen en apparaten die nodig zijn om zelf van start te gaan. Veel van dit gereedschap en tal van andere machines zijn duur om aan te kopen. Mogelijk weet je dit zelf ook al. Als je vele apparaten en toestellen dient aan te kopen om je beroep zelfstandig te kunnen uitoefenen, dan heb je bijna geen andere keuze dan een lening voor zelfstandigen aan te vragen. In de meeste gevallen stappen beginnende ondernemers hiervoor naar de bank. Deze stap moet je uitermate goed voorbereiden. Banken lenen immers alleen maar geld aan klanten indien zij er zeker van zijn dat de ontlener het de lening kan terugbetalen. Je doet er goed om je aanvraag voor een lening voor zelfstandigen goed voor te bereiden. Een goed businessplan is daarbij gewoon noodzakelijk.

Een businessplan opstellen voor een lening voor zelfstandigen

Meer dan waarschijnlijk ken je het woord businessplan al. Je hebt waarschijnlijk ook al eerder gehoord dat banken en kredietinstellingen naar een businessplan vragen als jij een lening voor zelfstandigen aanvraagt. De grote vraag is hoe je een dergelijk plan kunt opstellen. Het is echter niet mogelijk om in een kort artikel een volledige handleiding te geven. We kunnen je wel wat goede raad meegeven. ‘Bezin voor je begint’ is niet alleen een oud spreekwoord, maar ook een goede vuistregel. Denk eerst na voor je iets op papier zet. Voor je bankier of kredietverstrekker is het belangrijk om weten wat je wilt bereiken met je onderneming, wie je doelpubliek is en welke financiële middelen je nodig hebt om je beroep te kunnen uitoefenen. Verder is het belangrijk om eerst marktonderzoek uit te voeren. Zo kun je bewijzen dat er vraag is naar de producten of diensten die je wilt aanbieden. Dit zijn belangrijke elementen die er kunnen over beslissen of je in aanmerking komt voor een lening voor zelfstandigen! Na het opstellen van je businessplan doe je er goed aan om dit document eerst aan vrienden of kennissen te laten lezen. Zo weet je of wat jij op papier zet, duidelijk overkomt. Is dit het geval, dan heb je zeker een goede kans dat het voor je bank ook duidelijk zal zijn. Zo kun je met een geruster hart een lening voor zelfstandigen aanvragen en wordt de kans dat je je lening daadwerkelijk krijgt, ook groter!

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20