Een appartement kopen met Dogecoin? In heroplevend toeristisch paradijs Portugal kan dat nu

U kunt nu in Dogecoin betalen als u zich een luxeappartement aanschaft in Portugal. In gerelateerd nieuws zien de hotels in het Iberische land een énorme stijging in boekingsaanvragen, nu internationaal reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk weer toegestaan is. De Portugese expat- en toeristeneconomie lijkt weer in de lift te zitten.

De Zwitserse liquiditeitsprovider FNTX Capital Suisse is een samenwerking aangegaan met de in Portugal gevestigde projectontwikkelaar 355 Developments om ‘condo’s voor crypto’ in Lissabon aan te bieden.

Het partnerschap stelt kopers in staat appartementen aan te schaffen met Doge, Bitcoin, Ethereum en Cardano via FNTX’s ‘Real Estate Exchange’.

Er zijn momenteel drie aanbiedingen op de exchange. De goedkoopste – een appartement met twee slaapkamers – kost 1,57 miljoen Dogecoin, ruwweg 572.000 euro. De duurste listing is een penthouse ter waarde van 5 miljoen Dogecoin, ongeveer 1,9 miljoen euro.

Groeiende trend

Yahoo Money meldde dat april een toename zag van Amerikaanse verkopers die cryptobetalingen voor onroerend goed willen accepteren: ‘Afgelopen maand waren er 71 listings die crypto of Bitcoin noemden in hun beschrijving op de onroerend goed listing site. Dat is 14,3 listings per 100.000 huizen, het hoogste percentage ooit (…).’

Overigens accepteert tegenwoordig ook Ivanka Trump cryptobetalingen voor haar vastgoed in Miami.

Portugees toerisme

Terug in Portugal zei de grootste hotelketen, Pestana, dat bij haar de boekingsaanvragen sinds vrijdag met 250 procent zijn gestegen. Ook is het aantal externe boekers met 475 procent toegenomen, weet zakensite CNBC.

De consumenten kiezen vooral voor plaatsen in de Algarve en Porto Santo, een klein eiland in de archipel Madeira.

Er is een gemeenschappelijk kenmerk van de recente hotelboekingen: de directheid ervan. Bezoekers hebben vooral een verblijf geboekt voor mei en juni.

De omwenteling voor de Portugese hotelindustrie is er gekomen na één luttele aankondiging. 

Britten

De regering van het Verenigd Koninkrijk zei vrijdag dat reizigers uit Engeland vanaf 17 mei niet meer in quarantaine hoeven te gaan als ze terugkeren uit Portugal. Zij zullen binnen twee dagen na hun aankomst in het VK een PCR-test moeten ondergaan – maar dit is een veel eenvoudiger proces vergeleken met de regels die voor andere bestemmingen gelden. 

Hoewel de regels kunnen veranderen afhankelijk van hoe de epidemiologische situatie zich ontwikkelt, grepen toeristen uit het VK de kans om een vakantie in het buitenland te boeken snel aan.

Het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigde de grootste markt voor toeristische verblijven in Portugal, goed voor 18,8 procent van het totale aantal overnachtingen in het land. Daarna volgden Duitsland met 12,3 procent van het totale aantal overnachtingen en Spanje, dat goed was voor 11 procent. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20