Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Een absoluut record: Amerikaanse zakenman betaalt 60 miljoen euro voor een Ferrari 250 GTO

Logo Business AM
Economie

02/06/2018 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

De Amerikaanse zakenman David MacNeil heeft 60 miljoen euro neergeteld voor een Ferrari 250 GTO. Dat is een bedrag dat miljardairs normaal betalen voor een privé-jet en een absoluut record voor een oldtimer. De wagen wordt dan ook vaak omschreven als de ‘Heilige Graal’ van sportwagens. Er werden er tussen 1962 en 1964 amper 36 van geproduceerd.

De legendarische raceauto haalt een topsnelheid van 170 km/u en won in 1964 de Tour de France. Het exemplaar bevond zich al jaren in Duitsland, maar nam deel aan evenementen en wedstrijden over de hele wereld.

De sportwagen werd in de jaren ’90 van vorige eeuw in Engeland gerestaureerd. Kenners spreken van een van de beste 250 GTO-voertuigen die bestaan.

De wagen maakte deel uit van de Ecurie Francorchamps, een van de meest befaamde onafhankelijke Ferrari-teams in de geschiedenis. Ook reed de wagen een tijd met de Equipe National Belge. Het voertuig was nooit bij een serieus ongeval betrokken.

Volgens expert Marcel Massini, een historicus die specialiseert in Ferrari, is de kans groot dat een GTO binnen de vijf jaar voor meer dan 100 miljoen (85 miljoen euro) van eigenaar wisselt.

Rijke investeerders zien een Ferrari steeds vaker als een investering- vooral wanneer men de oudere modellen in overweging neemt.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks