Allianz Trade: “Economische gevolgen van conflict in Gaza zijn waarschijnlijk zeer beperkt”

Volgens de kredietverzekeraar Allianz Trade zijn de economische gevolgen van het conflict in Gaza zeer klein voor de wereldeconomie. De financiële instelling baseert zich daarbij op een eigen onderzoek, uitgevoerd één maand na de start van het conflict tussen Israël en Hamas.

Waarom is dit belangrijk?

Militaire conflicten elders in de wereld kunnen soms vergaande gevolgen voor onze economie. Denk bijvoorbeeld aan de impact van de Russische inval in Oekraïne op de energieprijzen. Die zijn vorig jaar fors gestegen. Wat er zich in Israël afspeelt, heeft op het eerst gezicht een minder grote impact op de Europese economieën. Nochtans werd even gevreesd dat de olieprijzen de hoogte zouden inschieten.

In het nieuws: Volgens een recent onderzoek van Allianz Trade is de kans zeer groot (75 procent) dat de economische gevolgen van het conflict in Israël voor de wereldeconomie zeer beperkt blijven.

  • “Uiteraard gaat de aandacht in eerste instantie uit naar het menselijk drama dat zich daar afspeelt. Het conflict heeft ook economische gevolgen, waarvoor onze researchafdeling verschillende scenario’s in kaart heeft gebracht. Je kan uitgaan van het allerergste. Maar wij achten de kans eer
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer