Ecolo-burgemeester van Vorst weigert loon in te leveren na meer dan een jaar ziekenverlof

De Ecolo-burgemeester van Vorst, Stéphane Roberti, is al sinds 2020 met burn-out thuis. Maar hij weigert zijn loon in te leveren. Roberti dient zijn ontslag in als burgemeester.

  • Commotie in Brussel rond de burgemeester van Vorst, een van de rijkere gemeentes waar in 2020 de MR werd weggedreven door Ecolo. Alleen, de lokale groene sterke man, Stéphane Roberti, bleek niet opgewassen tegen de druk rond de job. Hij bleef sinds november 2020 thuis met een burn-out.
  • Aan die episode komt nu eindelijk een eind: Ecolo-schepen Mariam El Hamidine, die eigenlijk zijn job al had overgenomen in praktijk, wordt nu ook echt burgemeester.
  • Maar de controverse blijft: want Roberti weigerde zijn vol loon, 8.500 euro bruto, te verminderen en op de ziekenkas te gaan, zoals alle andere langdurig zieken wel moeten doen. Dat zou hem uiteindelijk fors minder loon hebben opgeleverd.
  • De gemeente zelf stapte uiteindelijk naar een advocaat, maar Roberti weigerde te plooien: de zaak zal voor de rechtbank moeten beslist worden, maar is op z’n minst gênant voor de Brusselse politiek, waar Ecolo zich graag presenteert als het jonge, frisse alternatief voor de socialisten en liberalen.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20