E5 Mode krijgt (opnieuw) bescherming tegen schuldeisers

Kledingketen E5 Mode krijgt tot eind januari bescherming tegen zijn schuldeisers, heeft de ondernemingsrechtbank van Dendermonde beslist. Dat gebeurde al voor de tweede keer in één jaar tijd.

E5 Mode, met hoofdzetel in Sint-Niklaas, kwam tijdens de eerste lockdown al eens in de financiële gevarenzone. Alle winkels gingen in maart dicht en openden pas midden mei opnieuw de deuren. De keten verloor ongeveer 20 miljoen euro omzet, een kwart van zijn voorziene jaarlijkse verkoopcijfer.

Er werd nadien gekozen voor een procedure van gerechtelijke reorganisatie, waarbij het bedrijf voor een bepaalde periode geen schulden meer moet afbetalen, maar wel met een levensvatbaar reddingsplan moet komen. Tijdens die eerste beschermingsperiode voerde het bedrijf een schuldherschikking door. Eind juni zette de rechtbank het licht op groen voor een doorstart.

Deze keer ging het om ‘een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie met overdracht onder gerechtelijk gezag’. Daarbij vindt er opnieuw een doorstart plaats, zonder dat de schuldeisers erbij betrokken worden. Eigenaar Frédéric Helderweirt krijgt tot eind januari de tijd om de doorstart te realiseren bij 50 tot 55 winkels.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20