“Lehman Brothers-moment voor energie”: Duitsland wil met steunfonds van 67 miljard euro liquiditeitscrisis energiebedrijven afwenden

Verschillende Europese landen plannen gigantische steunpakketten om hun noodlijdende energiebedrijven recht te houden in tijden van crisis. Na Finland en Zweden is ook Duitsland in de weer met een reddingsplan voor bedrijven die gedwongen zijn hogere prijzen te bepalen als gevolg van de knip in de Russische gasleveringen.

Waarom is dit belangrijk?

De bezorgdheid neemt toe dat de grootste economie van Europa in de nasleep van de energiecrisis een golf van faillissementen te verwerken zou kunnen krijgen.

Aanpakken liquiditeitscrisis

De Duitsers willen een steunpakket dat ze in leven hadden geroepen om bedrijven te stutten tijdens de coronacrisis, aanwenden om energiebedrijven uit de nood te helpen.

Het plan is om kredietgaranties ter waarde van 67 miljard euro te verstrekken aan de noodlijdende Duitse energiebedrijven, volgens een bron van nieuwssite Bloomberg. De staatsinvesteringsbank KfW zou toezicht houden op het mechanisme. De regering van bondskanselier Olaf Scholz zou het plan m

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20