Duitsland gaat nieuwe gascentrales bouwen, maar geeft aan “dat die op termijn zullen draaien op waterstof”: maakt Scholz zich schuldig aan greenwashing?

Olaf Scholz, bondskanselier van Duitsland, kondigde dinsdag aan dat zijn land meer energie zal opwekken via gascentrales. Volgens hem zullen die in de toekomst op waterstof kunnen draaien. Stelt hij de zaken groener voor dan ze in werkelijkheid zijn?

Waarom is dit belangrijk?

Vorig jaar heeft Duitsland kernenergie voorgoed de rug toegekeerd. Het land zet zwaar in op hernieuwbare energie, althans op lange termijn. Maar omdat dergelijke energiebronnen nog niet levensvatbaar zijn voor de komende jaren, doet Duitsland momenteel nog een beroep op het zeer vervuilende gas.

In het nieuws: De komst van nieuwe Duitse gascentrales.

  • Scholz kondigde eerder deze week aan dat er nieuwe gascentrales zullen gebouwd worden om elektriciteit op te wekken.
  • Die installaties zullen ook op waterstof kunnen draaien, voegde de bondskanselier eraan toe.

De details: Tot 21 gigawatt extra energie opwekken.

  • Scholz zei dat de capaciteit van de nieuwe gascentrales 17-21 gigawatt zal bedragen. Een hele grote sprong voorwaarts, want de huidige centrales staan garant voor
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer