Twee grote Duitse partijen denken al aan heropstart kerncentrales: “Komen we aan de macht, dan doen we het meteen”

Afgelopen lente heeft Duitsland zijn laatste kerncentrales gesloten, ondanks de energiecrisis veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne. Maar enkele maanden later kondigt de tweede grootste partij van het land aan dat de kerncentrales weer open moeten. Een andere grote partij denkt ook in die richting.

Waarom is dit belangrijk?

De sluiting van de laatste Duitse kerncentrales, die al voor de energiecrisis voorwerp van hevige discussie was, werd afgelopen lente fel bekritiseerd. Dit omdat het land daardoor meer ging vertrouwen op vervuilende gas- en kolencentrales, in afwachting van een verhoopte grotere omschakeling naar hernieuwbare energiebronnen.

In het nieuws: Friedrich Merz, de voorzitter van de CDU, pleitte deze week voor de herlancering van kerncentrales in Duitsland. Als zijn partij weer aan de macht komt, zal hij vragen om de Duitse kerncentrales opnieuw op te starten, zo zegt hij. Volgens hem is de slechte staat van de Duitse economie gedeeltelijk te wijten aan de kernuitstap.

Eerst CDU, dan FDP

Meer details:

  • In een interview met het populaire blad Bild uitte de voorzitter van de Duitse christendemocraten zijn voorn
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer