Duitse regering wil ontslaggolf in autosector vermijden met subsidies

De Duitse regering voorziet subsidies voor autobouwers en hun toeleveranciers om banenverlies in de sector te voorkomen. Het gaat om een gelijkaardig stimuleringsprogramma als tijdens de financiële crisis van 2008.

De Duitse minister van Werk en Sociale Zaken, Hubertus Heil, bevestigt aan persagentschap Bloomberg dat de regering maatregelen wil nemen om de slabakkende auto-industrie te helpen. Momenteel zit de minister samen met de werkgevers en vakbonden om de plannen te bespreken.

De Duitse auto-industrie heeft het de laatste tijd niet onder de markt. 2019 gold als een turbulent jaar als gevolg van economische vertragingen, het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China en de moeizame overgang naar elektrische wagens. Dinsdag raakte nog bekend dat autobouwer Opel een afslanking wil doorvoeren.

Met de nieuwe plannen kunnen autoproducenten hun werknemers aan boord houden tijdens een periode van economische terugval. Concreet zou de overheid de sociale bijdragen overnemen van werknemers die beroepsopleidingen volgen tijdens hun werkuren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20