Duitse minister verwacht grote economische groei vanaf volgend jaar

De ontslagnemende Duitse minister van Economie Peter Altmaier (CDU) verwacht volgend jaar een forse economische groei. “Maar dit jaar zal de groei lager uitvallen dan we allemaal hadden verwacht”, zo heeft de christendemocratische politicus woensdagmorgen verklaard aan de omroep ARD.

De Duitse economie is nu al aan het groeien, maar het herstel van de coronacrisis verloopt niet zo snel als gehoopt. “We gaan pas volgend jaar een boom kennen, met een stijging van meer dan 4 procent”, zo zegt de minister.

Microchips

Dat de groei voor 2021 onder de verwachtingen blijft, komt volgens Altmaier doordat “veel goederen en artikelen niet geleverd kunnen worden, omdat er een tekort is aan grondstoffen”. Voor volgend jaar is het dan ook noodzakelijk dat die bevoorradingsproblemen opgelost raken. Zo moet bijvoorbeeld het tekort aan microchips in Europa worden verholpen.

Altmaier zal woensdag de nieuwe prognoses voor de Duitse economie bekendmaken. Volgens het nieuwsagentschap DPA zal de verwachte groei voor 2021 verlaagd worden naar 2,6 procent. In april hield de regering nog rekening met een stijging van 3,5 procent, weet persbureau Belga.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20