Dow Jones gaat nog eens 2,14 procent hoger

De Amerikaanse aandelenbeurs Dow Jones gaat dinsdag ruim 557 punten hoger, een winst van 2,14 procent. Investeerders halen een deel van hun winsten bij de techaandelen weg en verplaatsen die naar de traditionele economie. Ook het bericht dat zowel Florida als Californië lagere nieuwe aantallen van coronavirus laten opmeten geeft beleggers hoop. Ondanks dat nu de dodenaantallen beginnen te stijgen.

Ook de S&P 500 en de Nasdaq gaan respectievelijk 1,34 en 0,94 procent hoger.

Machinebouwer Caterpillar presteerde best en ging 4 procent hoger. Ook Exxon Mobil en Chevron gingen elk meer dan 3 procent hoger.

Big Techaandelen, die de voorbije weken de techbeurs Nasdaq het ene maar het andere record hadden bezorgd, moesten terrein prijsgeven. Amazon en Netflix gaven respectievelijk 0,6 en 0,1 procent prijs. Alphabet kon in het slotuur nog een winst van 0,6 procent bijeenharken. Google’s moederholding had nochtans de ganse dag in het rood gestaan.

Een aantal banken komt deze week met kwartaalresultaten. Deze ochtend was het de beurt aan JP Morgan, de grootste bank van de Verenigde Staten. Die verraste met beter dan verwachte resultaten, dankzij een grote stijging in inkomsten uit de aandelenhandel. De bank werd beloond met een stijging van 0,6 procent. Datzelfde was ook het geval bij Citigroup, dat nochtans 3,4 procent lager werd gestuurd. Ook Wells Fargo stelde teleur met een verlies van 2,4 miljard, wat het aandeel gelijk 4,6 procent aan waarde deed verliezen.

Olie gaat dinsdag 0,42 procent hoger, in afwachting van de OPEC+-bijeenkomst later deze week. Een vat WTI kost nog 40,27 dollar. Goud gaat 0,12 procent hoger. Een ounce goud noteert nu tegen 1.811 dollar. De euro voegt nog eens 0,45 procent toe tegenover de Amerikaanse dollar. Amerikanen moeten voor de eenheidsmunt nu 1,1389 dollar betalen. De bitcoin tenslotte gaat 0,4 procent hoger en kost 9.268 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20