Dow Jones stijgt voor derde dag op rij

De belangrijkste Amerikaanse aandelenindexen staan ook dinsdag weer op winst, ondanks dat een akkoord over een nieuw stimuluspakket uitblijft en de consumentenuitgaven blijven haperen.

De Dow Jones Industrial Average gaat 164 punten hoger, een winst van 0,62 procent. Ook de S&P 500 en de techbeurs Nasdaq sluiten de beursdag af met een winst van respectievelijk 0,36 en 0,35 procent.

Zowel de Republikeinen als de Democraten willen een nieuwe cheque ter waarde van 1.200 dollar naar elke Amerikaan zenden, maar ze raken het niet eens over de verlenging en de omvang van de wekelijkse werkloosheidsvergoedingen, die vorige week ten einde kwamen.

Ook de daling in de consumentenuitgaven lijkt investeerders niet te deren. Uit cijfers van JP Morgan blijkt dat de uitgaven bij restaurants en benzinestations nog altijd 10 procent lager liggen dan een jaar geleden.

Apple heeft geen interesse voor TikTok

Big Tech kent een matige dag. Apple, ging even hoger na berichten als zou het ook belangstelling hebben voor de overname van de Chinese app TikTok. Die winst verdween eens het bedrijf de interesse ontkende. Microsoft voert momenteel onderhandelingen voor een eventuele overname.

Op de brede markt gaat oliegigant BP 7,5 procent hoger. Het bedrijf maakte een miljardenverlies van 17 miljard dollar bekend en verlaagt zijn dividend, maar maakt wel werk van zijn ommekeer naar minder fossiele brandstoffen.

De zwaarste verliezer is Virgin Galactic. Het ruimtebedrijf van de flamboyante miljardair Richard Branson moest een verlies van 54 miljoen dollar slikken in het tweede kwartaal en gaat voor 450 miljoen dollar extra aandelen uitgeven. Het aandeel gaat 13,75 procent onderuit.

Olie gaat 1,30 procent hoger. Een vat Brent-olie kost dinsdagavond 44,43 dollar. Ook goud zet zijn opmars verder en gaat door de grens van 2.000 dollar, een winst van 2 procent. Voor een troy ounce goud (31 gram) moet nu 2.015 dollar worden betaald. De euro gaat opnieuw 0,3 procent hoger tegenover de dollar. Voor 1 euro betalen Amerikanen nu 1,18 dollar. De bitcoin levert iets van zijn winsten van de voorbije dagen in. De cryptomunt gaat 1,53 procent lager en kost nog 11.248 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20