Dow Jones rondt kaap van 30.000 punten, Tesla (even) 500 miljard dollar waard

Wall Street opent dinsdagmiddag in het groen, nu de Amerikaanse president Donald Trump zijn verzet tegen president-elect Joe Biden stilaan begraaft. De Dow Jones rondde omstreeks half zes Belgische tijd zelfs de kaap van 30.000 punten, een jaar later dan verwacht.

Tesla wint opnieuw 3 procent en was even 500 miljard dollar waard. De stijgende aandelenkoers van de elektrische autobouwer zorgt ervoor dat het vermogen van topman Elon Musk aandikt. Volgens een rangschikking van persagentschap Bloomberg is hij nu rijker dan Microsoft-oprichter Bill Gates. Musk moet enkel Jeff Bezos nog voor laten.

Volgens de EASA zullen de Boeing 737 MAX-vliegtuigen vermoedelijk midden januari weer mogen vliegen in Europa. Dat heeft de Europese luchtvaartwaakhond dinsdag aangekondigd. Vorige week kreeg het verguisde toestel ook al de toestemming van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA om opnieuw te vliegen. Het aandeel van Boeing X

Kledingketen Abercrombie & Fitch zag de omzet tijdens het derde kwartaal dalen met 5 procent tot 820 miljoen dollar. Het bedrijf had echter rekening gehouden met een daling van 15 tot 20 procent. Vooral de onlineverkoop was een uitblinker: de opbrengsten langs die weg stegen met 43 procent tot 382 miljoen dollar. Beleggers stuwen het aandeel 2,5 procent hoger.

Spannende tijden voor bitcoinwatchers, tot slot. Na een dip in het weekend flirt bitcoin nu met de grens van de 20.000 dollar. De kaap van de 19.000 dollar is alvast gerond en de cryptomunt nadert nu zijn hoogste koers ooit. Op zijn top, eind 2017, was één munt net geen 20.000 dollar waard.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20